Oldal kiválasztása

Füstölés

Füstölés

2021. 03. 21. | Rizsa

Füstölés

A zsírban tartósítás és a sózás mellett a füstölés is egy ősidők óta ismert módszer arra, hogy a hús minél tovább fogyasztható maradjon. Ám a füstölés sem csak a tartósítás miatt fontos manapság. A füstös íz nélkül bizonyos ételek szinte elképzelhetetlenek. A Jókai-bableves füstölt csülökkel – vagy ahogy Jókai Mór imádta, “füstölt malackörmivel” – az igazi.

A három különböző füstölési eljárással kialakul a semmivel össze nem téveszthető szín- és ízvilág, ami a füstölt termékeket jellemzi.

Hideg füstölés: A füst hőfoka 10°C – 25°C között van. Pácolt húsok, száraz és nyers kolbászok, csülök, szalonnák, halak, belsőségek esetében csodálatos ízvilágot eredményez az eljárás. Fontos tudni, hogy így a hús nyers marad a füstölés során, maghőmérséklete nem emelkedik 65°C fölé, ami élelmiszerminőség-biztonsági  szempontból nagyon fontos!

Meleg füstölés: A füst hőfoka 30°C – 50°C között van. Ennél az eljárásnál az étel megfő. Császárszalonna, főtt, töltelékes készítmények, virslik, lecsókolbász esetében alkalmazzák.

Forró füstölés: A füst hőfoka 50°C – 90°C között van. Ebben az esetben főzés nélkül is megtörténik a termék hőkezelése. Pulykacomb, húsvéti sonka készülhet ebben a formában.

Mindhárom füstölési eljárással garantálható az ízletes és finom végeredmény.

Az Inox Bázis Kft. saját márkás Ferrara brand termékét ajánljuk füstöléshez:

A füstölőház működtetése során a füst hőmérséklete és töménysége állandó. A megfelelő tüzelőanyag kiválasztása is fontos. Csak olyan fát szabad használni, ami előtte nem érintkezett vegyszerekkel. A keményfák (külső kérgük nélkül), mint például a bükkfa – égetése során alkalmas füst keletkezik az ételek füstöléséhez.

Füstölőház 9 fázisú füstgenerátorral Ferrara-Forni
Füstölőház 9 fázisú füstgenerátorral Ferrara-Forni

Nézze át kiegészítő termékeinket is!

Sokkoló hűtő 3 tálcás, GN1/1 Ferrara Cool EVCO vezérléssel
Sokkoló hűtő 3 tálcás, GN1/1 Ferrara Cool EVCO vezérléssel
Húsdaráló TC22 Ferrara
Húsdaráló TC22 Ferrara
Asztali klipszelő gép Ferrara
Asztali klipszelő gép Ferrara
Kutter multifunkcionális 9 liter Ferrara
Kutter multifunkcionális 9 liter Ferrara
Hús mixer kézi (TC/22 motoros húsdarálóhoz csatlakoztatható)
Hús mixer kézi (TC/22 motoros húsdarálóhoz csatlakoztatható)
Ételdaráló adapter KitchenAid
Ételdaráló adapter KitchenAid

Olvasd el ezeket is…

Konfitálás

Konfitálás

Konfitálás Attól hogy kacifántos nevet visel, nem újkeletű ez az ételkészítési technológia. Már a késő középkorban is...

Roston sütés

Roston sütés

Roston sütés Ez a zsír nélküli sütési mód is régmúlt időkre nyúlik vissza.  Amikor a családdal vagy baráti...

Kombisütők

Kombisütők

Kombisütők Nehéz lenne fontossági sorrendet kialakítani a konyhagépek között, de az biztos, hogy sütő nélkül...

KAPCSOLAT
Telefon

+36 (30) 925-0022

Email

inoxbazis.zala@gmail.com

INFORMÁCIÓK

 

Adatvédelem

ÁSZF

Szervíz

Impresszum

KÖVESS BENNÜNKET

INOX-BÁZIS Kft. 1995-2021. MINDEN JOG FENNTARTVA!
venczel des!gn