SOKKOLÓ HŰTŐK
Sokkoló hűtők és fagyasztók egy innovatív konyha berendezései között előkelő helyen szerepelnek.
Ezen gépek élelmiszerminőség-biztonsági szempontból sem elhanyagolható jelentőséggel bírnak.
A sokkoló hűtők a sokkolás során a hűtés folyamata olyan rövid idő alatt megy végbe, ami meggátolja a baktériumok elszaporodását.
Az étel belső maghőmérsékletét egy érzékeny szonda, a maghőmérő méri.
Az így kapott adatokból a sokkoló berendezés az optimális hűtési vagy fagyasztási folyamatot hajtja végre.
Ezzel az eljárással azok az elkészített ételek, amelyek nem kerülnek azonnal tálalásra, rövid idő alatt a biztonságos és tartós tárolásra alkalmas +3 °C-os hőmérséklet alá kerülnek.
A sokkoló gépek használata egy nagykonyhában számos előnnyel jár.
Az élelmiszerek minőségromlás, tápanyagvesztés és súlyveszteség nélkül hűthetők és tárolhatók, a munkafolyamatok ideje csökken, a hulladék képződés, így a pazarlás is kevesebb. Ezek a profitot is kedvezően befolyásolják, így egy jól átgondolt üzemeltetésű vendéglátó egység konyhájából kihagyhatatlan a sokkoló hűtő és fagyasztó.
Mind a(z) 2 találat megjelenítve