Roston sütés
Ez a zsír nélküli sütési mód is régmúlt időkre nyúlik vissza.
Amikor a családdal vagy baráti társasággal a faszénparázs fölé helyezett rácson sütünk mindenféle finomságokat, akkor tulajdonképpen a roston sütés folyamatát valósítjuk meg. Még akkor is, ha nem is tudunk róla.
Ugyanezt az ízélményt képesek produkálni az elektromos vagy gázos rostlapok, amelyeken minimális mennyiségű zsír, vagy olaj hozzáadásával jó ízű, divatos ételek készíthetők el nagy mennyiségben, rendkívül rövid idő alatt.
A roston sütés során a gyengén beoljozott, akár bepácolt húsokat, halakat, tengeri “herkentyűket” a különféle zöldségeket, gyümölcsöket a kibocsátott hő pirítja meg. Oly módon, hogy egy jellegzetes pörzsanyag keletkezik az étel feületén.
A roston sültek minden étterem étlapján fellelhetők. Így minden étteremnek szüksége van egy megbízható, jó minőségű rostlapra.
Az Inox Bázis Kft. saját gyártású Ferrara Forni rostlapjait a tartós kivitelezés, az esztétikus megjelenés és mindenek előtt a biztonságos működés a hazai és az európai vendéglátói piac legkedveltebb gépei közé emelte.
Számos étel készíthető a több, mint 30 féle kivitelű és méretű sima vagy bordázott felületű rostlapjainkon. Melyek igény szerint földgázzal, PB gázzal vagy elektromos energiával működtethetők.
A méltán világhírű ázsiai látványkonyha elengedhetetlen Teppanyaki grillsütői is megtalálhatók rostlapjaink között. Ennek sima, tükrös keménykróm felületén a rutinos szakácsok az ételkészítés folyamatát olyan show elemekkel tarkíthatják, olyan látványos mozdulatokkal egészíthetik ki, ami akár a finom ételek mellett az étterem egyik csábító elemévé is válhat.